Дизайн и печат от рекламна агенция Ей Ем Дизайн

Новини

10 съвременни начина за реклама

• 04.08.2010Ако разгледаме областта на рекламата днес, то можем спокойно да кажем, че тя е претърпяла море от промени в сравнение с първите години на индустриалната революция. Днес, рекламата се осъществява чрез различни медии като телевизия, интернет, радио, вестници и т.н. С увеличаването на броя на медиите, рекламните  техники и методи, също са се променили много.Какво е реклама?

Рекламата е една от различните форми на комуникация, която подпомага продажбите на стоките или услугите на дадена марка или фирма. Според г-н Морис Хайт, най-добрите начини за реклама не са тези, които достигат до цялата маса, а тези, които взимат предвид нуждите на местните купувачи или клиенти.Начини за реклама

Рекламната дейност може да се извършва както онлайн, така и офлайн. С появата на Интернет пазаруването, много фирми са започнали насочване към потенциалните си клиенти онлайн.Десет начина за Реклама

В следващите редове ще намерите информация за 10 начина за реклама. Предлагаме ви списък на различните методи, използвани за реклама. Списъкът съдържа методи за онлайн и офлайн реклама. Някои от рекламните техники, посочени в този списък, са наистина простички, но много ефективни при достигане до клиентите.


Лични профили в Интернет

Създаване на лични профили в социални мрежи като Linkedln, Facebook, Ecademy и т.н., подпомага  рекламирането на услуги или продукти. Необходимо е да рекламирате чрез добавяне на връзки, сочещи към Вашата компания или интернет бизнес. В противен случай ще продавате доста по-трудно или ще сте едва забележими на пазара.


Съобщения за медиите

Вестниците все още се считат за ефективна среда за достигане до потенциалните клиенти. Писането на съобщения за пресата би спомогнало да получите безплатно публичност. Информационните бюлетини могат да се разпространяват чрез вестници.


Коментари в уеб публикации

Коментарите в различни уеб публикации могат да се използва ефективно за реклама. Ако вашият коментар дава съответната информация или данни по темата, която се обсъжда, читателите ще се заинтересуват от опита или съветите, които Вие предоставяте. Също така в коментара могат да се включват и връзки за насочване на  читателя (или потенциалните клиенти).

Craiglist

Може да се използва "Craiglist" за целите на рекламата. Craiglist е мрежа от общности, които присъстват в Интернет. Тази централизирана мрежа функционира като обширно поле за свободна реклама.


Използване на превозните средства

Поставянето на плакати на превозно средство е прост, но ефективен метод за реклама на продукт или услуга. Дори можете просто да поставите уеб адреса на своята интернет страница на прозореца на собствената си кола, за да се достигне до хората.


Безплатен справочник на уеб сайтове

Използване на безплатни справочници за уеб сайтове оказва голяма помощ в областта на рекламата на продукти и услуги. Възползвайте се от тази безплатна маркетинг услуга, за достигнете по този начин до много хора от всички краища на света.


Shop Windows

Концепцията на витрините на магазините може да се осъществи както онлайн, така и в магазини. Плакат, който рекламира характеристиките на даден продукт или услуга може да бъде залепен на витрините на магазините, за да придобие публичност. По същия начин много сайтове предоставят на потребителите страница за рекламиране на  техните продукти или услуги.


Blogging

Това е един от съвременните методи за реклама, използвани за насърчаване на дадена услуга или продукт. Изисква се написване на текст, който съдържа описание на даден бизнес по един точен, ясен, но и интересен начин.


Размяна на линкове

Концепцията за размяна на линкове помага за увеличението на трафика към сайта. Това е една от техниките, използвани за популяризирането на един уеб сайт.


Създаване на CRM

Това е един от най-добрите безплатни начини за реклама в Интернет. Създаване на CRM за бизнес уеб сайтове помага за увеличаване популярността на сайта. Освен, че един от най-добрите начини за реклама на Вашия бизнес, този рекламен метод предоставя на интернет потребителите полезно информационно съдържание.


Тази статия запознава нашите читатели с някои техники и методи за реклама. Надяваме се, че сме ви били полезни и занапред ще използвате иновативните идеи, за да популяризирате своя продукт или услуга.