Дизайн и печат от рекламна агенция Ей Ем Дизайн

Новини

Идеи за рекламиране на събития - част 2

• 30.08.2010


С днешната статия продължаваме излагането на рекламни идеи и техники за промотиране на събития. Ето ги и тях:

 

 

Билбордовете все още работят


Рекламите на билбордове все още са много полезни  като рекламна идея за събития. Разбира се, трябва да се определи дали този метод на реклама се вписва в рамките на бюджета, тъй като е малко по-скъпо. Освен това, използването на билборд  реклама също зависи от мащаба на събитието. Не може да поставите една обява за продажба на гараж на билборд. Билборд рекламата е едно от онези неща, които гарантират пред аудиторията, че събитието ще бъде запомнящо се, автентично, събитие, което си заслужава да бъде отразено и посетено.

 


Използване на  плакати с интересен дизайн


Плакатите са друга ценна техника за маркетинг  и промотиране на събития. Наемете професионалисти за дизайна на Вашите плакати, защото те наистина имат голямо влияние върху аудиторията. В зависимост от вида на събитието, вида на потребителите ще се различава. И не забравяйте да поставите тези плакати на подходящите места. Например, ако  събитието е  за младежи, сложете плакатите в училищата, университетите, в кафетата в и около учебните заведения и на други места, където ще привлекат вниманието им. Може дори да направите различни плакати с различен дизайн, които да сменяте през определена фаза, за да поддържате вниманието на публиката и да привлечете по-голяма аудитория на събитието.

 

 

Максимално възползване от интернет


Ако имате база данни с адреси на електронни пощи, изпратете информация за събитието на други потребители чрез това средство. Освен това, използвайте всичките си социални контакти като Facebook и Twitter, за да съобщите на хората за предстоящото събитие. Facebook дори има приложение събития, което ви позволява да публикувате място, дата и час на събитието, и да поканите останалите потребители. Това е един от новите и модерни методи за реклама, които ще ви помогнат да спечелите ценна аудитория за Вашето мероприятие.

 

 

Раздавайте флаери


Може би предполагате, че плакатите и рекламните листовки имат една и съща функция, но има известна разлика. От една страна, не можете да изпратите плакати до голяма аудитория. В такъв случай, листовките са по-полезни. Флаерите могат да бъдат раздадени по улиците, поставени върху стъкла и изпратени с местните вестници. Те определено могат да Ви помогнат да привлечете по-голяма група от хора като публика за Вашето мероприятие. Дизайните на флаерите, плакатите  и рекламата във вестниците трябва да са еднакви, или поне да имат общ сюжет, да следват обща идея  за реклама на събитието.

 

 

Раздаване на сувенири по време на събитието


В зависимост от Вашия случай, бихте могли да раздавате промоционални продукти, като например шапки или тениски на тези, които резервират билетите си рано или всички онези, които са участвали в организирането на събитието. Това ще остави след себе си добър и положителен спомен от цялото събитие.Направете списък с броя на хората, които присъстват на събитието, и анкета за това откъде са  чули  за събитието. Това ще ви помогне да получите представа кои от използваните рекламни техники и идеи са били най-ефективни. Така ще имате представа кое работи по-добре и ще го имате предвид за маркетинга и рекламната кампания на следващото Ви мероприятие.

 

И  последно – уверете се, че самото събитие съвпада с рекламната Ви кампания. Никой не обича фалшиви обещания. Успех!