Дизайн и печат от рекламна агенция Ей Ем Дизайн

Новини

Логото и неговото значение за Вашата фирма

• 15.07.2010


Логото е пиктографичното представяне на марката на една фирма или организация. Функционалността на едно лого се крие в способността му да предаде посланието, което се изисква, като например „Ние сме отговорна фирма” или „този продукт е с високо качество”. За да се позстигне тази функционалност се изисква употребата на цветове и форми, които да помогнат на крайния потребител да интерпретират посланието по точния начин.
Логото е основата, на която се гради идентичността на една фирма.  Всяко лого има три основни части:


•    Замисъл: оригиналният замисъл прави логото интересно и запомнящо се. Един добър замисъл е половината на един добър дизайн.
•    "Иконка": визуален графичен символ
•    "Име": фонетично представяне на марката


Необходимо е да се отдели достатъчно внимание на изобразяването на една марка, за да може тя да бъде успешна, харесвана и предпочитана от потребителите. По-голямата част от предприемачите от малкия и среден бизнес вече започват да го осъзнават, поради което предпочитат да поверят създаването на своята марка, нейното представяне, на квалифицирани професионалисти.


Изработката на дизайн на едно лого представлява сложен процес, при който всяка линия, всяка извивка, всеки цвят, всеки шрифт придава на изображението различна визия, различно послание.


При изработването на какъвто и да е дизайн, има много детайли, които на пръв поглед ни изглеждат незначителни, но макар и несъзнателно създават у нас някакво впечатление. По същия начин в едно лого линиите, дебелината, пропорциите, формите, комбинацията от цветове...предават цялостното послание на въпросното лого. Така се постига конкретната цел – крайният потребител да интерпретира по точния начин идеята, концепцията не само на логото, ами на цялата фирма.


Поради всички тези причини, Вашето лого, изображението на Вашата марка, трябва да бъде създадено от квалифицирани и опитни дизайнери, които да работят заедно с Вас. Защото само така Вашите идеи и цели ще бъдат разбрани напълно и осъществени по най-добрия и желан от Вас начин. Фирма Ей Ем Дизайн предлага именно това – екип от специалисти, които благодарение не само на знанията и уменията си, но и на коректното си и приятелско отношение към всеки клиент, създават качествени и стойностни продукти. С нас ще получите едно различно и запомнящо се представяне на философията и принципите на Вашата фирма, благодарение на което ще се радвате на голяма популярност, малка конкуренция и много повече клиенти.