Дизайн и печат от рекламна агенция Ей Ем Дизайн

Новини

Офлайн реклама за онлайн бизнес

• 16.08.2010Хората смятат, че когато бизнесът им е направен изцяло или предимно онлайн, тяхната реклама също трябва да е само онлайн. Истината е, че офлайн рекламата за онлайн бизнес може да бъде също толкова ефективна, колкото онлайн маркетинга.


Офлайн маркетингът включва реклама на онлайн бизнеса Ви на места като вестници, списания, листовки или визитни картички. Разбира се, че е важно да рекламирате онлайн, но с офлайн реклама гарантирано ще имате предимство пред по-голямата част собственици на онлайн бизнес, които рекламират само и единствено в интернет. По този начин намирате и постигате по-голям пазар, а рекламните Ви усилия няма да останат незабелязани.

В интернет, хората постоянно виждат едни или други реклами, които ги приканват да купят един или друг продукт/услуга. При офлайн рекламата, Вашата реклама е самостоятелна и уникална (без постоянно изскачане на други реклами както е по сайтовете). Помислете за това до какво може да доведе рекламата в периодични издания! Помислете за читатели на вестници и списания, които търсят специална възможност за бизнес!

Що се отнася до вестниците, не се спирайте само на един от тях. Изберете местните вестници, но също така и вестници от други градове! Излезте извън рамките! Освен това в повечето вестници можете да поръчате и реклама за онлайн изданията им, което е допълниетелен бонус за Вас. Ако сте достатъчно последователни в усилията за офлайн реклама, Вие може да увеличите продажбите си. Ключът е именно  последователността - така че хората да видят рекламата Ви не веднъж, а всеки ден в продължение на един месец например.


Раздаването на листовки в местните ресторанти и кафенета, в жилищни и бизнес сгради, раздаване на визитки с URL Ви върху тях също са много ефективни методи за реклама. Човек не трябва да забравя силата на офлайн рекламата. Това включва и споделянето на информация за Вашия бизнес с всички Ваши приятели и познати.


Трябва да сте наясно във всеки един момент какво точно искате да постигнете чрез офлайн рекламата. Чрез офлайн рекламата можете да привлечете вниманието на хората и да ги мотивирате да предприемат някакви действия. След като те го направят, Вие искате да се свържете с тях за изграждане на отношения и да ги върнете отново при Вас. Офлайн рекламата е разумното решение, което ще Ви гарантира, че ще привлечете вниманието на хората по начин, който ще ги насърчи да Ви потърсят отново.


Големите предимства и мощността на офлайн рекламата не бива да се подценяват. Това, че сега е ерата на интернет, не означава, че традиционните методи за реклама вече не са модерни! Можете да направите цяло състояние чрез комбиниране на усилия както в онлайн, така и в офлайн маркетинг! Затова Ви призовавам да помислите върху най-подходящата за Вашия бизнес комбинация...