Дизайн и печат от рекламна агенция Ей Ем Дизайн

Новини

Рекламни идеи за малкия бизнес

• 11.08.2010Рекламните идеи за малкия бизнес не трябва да са много ярки или да изискват много пари, но трябва да бъдт достатъчно умни и интересни, за да привлекат клиенти. Обърнете внимание на някои много полезни рекламни видове и идеи, посочени в днешната ни статия.

При стартиране на бизнес, независимо дали е голям или малък, той трябва да бъде рекламиран! Вие започвате нещо ново за обществеността и чрез рекламата ще запознаете хората с Вашия продукт. Рекламата е един бърз и лесен начин за генериране на растеж на популярността и броя клиенти. Много хора смятат, че ако харчат повече за реклама на бизнеса си, ще имат добри резултати. Но също така погрешно смятат, че продуктът говори сам за себе си. Една от силните страни на маркетинга и рекламата е, че дори и да излезе пред обществото с прости и евтини идеи, те ще работят само ако са направени по един интелигентен начин. Хората не искат да виждат едни и същи технологии на скучни реклами, а искат да реализират умни и атрактивни начини на продажба. Посочените по-долу са няколко рекламни идеи за малкия бизнес, които могат да бъдат ефективни и полезни и за Вашия бизнес, така че – Хвърлете един поглед!


Рекламни идеи за бизнеса


Има много ефективни идеи за реклама за малкия бизнес, което се дължи на наличието на интернет и различни видове медии като печат, телевизия и радио. Тъй като има много видове рекламни техники, можете да похарчите доста пари за реклама на Вашия продукт. След като сте взели решение за модела на рекламата, трябва да помислите за различните рекламни техники, които са на разположение днес. Взимайки тези неща под внимание, Вие трябва да управлявате бюджета си. За да ви помогнем, ние имаме няколко идеи за реклама за Вашия малък бизнес:


Реклама във вестник


Това е най-разпространената форма на реклама на един бизнес. Като се има предвид факта, че всяко домакинство чете вестници, за да се информира за новостите, може рекламата във вестници да се окаже златната Ви възможност. Вие можете сами да генерирате половината от клиентите си чрез реклама във вестниците, тъй като те са най-високо продаваните модели на реклама по целия свят. Вкъщи, на улицата, в офиса... вестниците се използват навсякъде, всеки ден. По този начин, като слагате една реклама във вестник, Вие всъщност реализирате една чудесна и не толкова скъпа рекламна идея.Интернет реклама


Друг начин за насърчаване на Вашия продукт е интернет рекламата. Има милиони сайтове в Интернет, които можете да спонсорирате и така да търгувате със своите реклами. Въпреки че имате малък бизнес, той може да получи голямо признание в цял свят, тъй като интернет е глобална платформа. Можете да рекламирате бизнеса чрез Google или интернет страници, които са свързани с него. Можете да насърчавате своя бизнес чрез сайтове за социални контакти като Facebook и Twitter, които се използват от милиони хора всяка секунда от деня. Ако изпращате мейли (email advertising) на Вашите приятели, познати, партньори и различни други фирми, също би било от голяма полза.

 

Непреки начини за реклама


Отделно от тези големи по мащаб рекламни идеи за малкия бизнес, можете да прибегнете и до по-лесни начини  за реклама като разпространение на рекламни листовки и правене на бизнес карти за Вас, който метод е известен също като промоционална реклама. Това е сравнително по-евтин метод, но продуктите се представят на ръка.
Освен това, можете да си направите плакати. Това не означава непременно билборд реклама - можете да ги разпространявате на превозни средства като започнете със собствения си автомобил.

Сигурна съм, че сред изброените рекламни идеи, трябва да сте намерили поне една лесна и интересна рекламна техника и за Вашия бизнес. Можете да излезете и със собствените си идеи за насърчаване на Вашия продукт, но със сигурност знайте, че щом веднъж вече сте на пазара, няма връщане назад!